Glada svansen

 

NYBÖRJARKURS I NOSEWORK

Läs mer...

BOKA

bild PP nos

Du kan välja att betala direkt via checkout eller senare, dock senast två veckor innan kursen. Vill du inte betala via PayPal eller kort på nätet kan du betala till BG 5848-7349, skriv "NW-kurs" i meddelanderutan. Använd BG-betalning om du har rabatt att dra av på avgiften (lämna in utnyttjad värdecheck vid första kurstillfället).

När du har anmält dig får du ett automatiskt mail som bekräftelse. Om du väljer att betala via BG får du ett nytt automatiskt mail när din betalning har registrerats.

Några dagar innan kursen börjar får du ett PM med mer info.

Välkommen!

 

Nybörjarkurs i nosework

Nosework är en hundsport som handlar om att lära hunden att känna igen och urskilja tre specifika dofter i olika moment och miljöer. De dofter som hunden tränas att söka efter är hydrolat av eukalyptus, lagerblad och lavendel. Dofterna ska hittas utomhus, inomhus, på fordon och i behållare.

I nybörjarkursen koncentrerar vi oss på eukalyptus, det är den doft som förekommer i den första klassen när man tävlar.

Nosework passar alla hundar, även reaktiva och/eller "olydiga" eftersom varje hund jobbar självständigt i koppel, en i taget. Det är inte fysiskt ansträngande, även gamla hundar kan söka efter dofterna.

Att få använda nosen i självständigt arbete är grundläggande för alla hundar. Nosework är en mycket bra aktivering som var och en kan göra hemma. Det gör hunden fokuserad, lugn, trött och nöjd. 

Förarens uppgift är att visa hunden sökområdet och se när den markerar en doftkälla. 

Instruktörer: Gudrun Löfgren och Heléne Berzelius.

Kontakt: Anja Skoghundkurs@gladasvansen.com, 073-746 25 15. 

BOKA

Kurstid 

Kursen består av fyra kurstillfällen: onsdagar 26/4-17/5  kl. 18.30-20.00.

Förkunskaper:

Inga.

Kursavgift

1400 kr för en hund, 1000 kr för varje extra hund med samma förare.

Betala avgiften via checkout när du bokar eller senare (senast två veckor innan) till BG 5848-7349, skriv "NW-kurs" i meddelanderutan.

Använd BG-betalning om du har mer än en hund eller om du har rabatt att dra av på avgiften (lämna in utnyttjad värdecheck vid första kurstillfället).

I kursavgiften ingår det fika (100 % växtbaserat). Skriv i rutan för övrig info om du har någon matallergi, t.ex. gluten.

fototapeter-hungrig-piranha

Anmälan:

När du har bokat kursen kommer du att få ett automatiskt mail där det står att bokningen är skapad.

Om du väljer rutan "Betala senare" kommer du att få ett nytt automatiskt mail när betalningen har registrerats, det står då att bokningen har godkänts.

Automatmailen är bekräftelse på att du har en plats på kursen. Några dagar innan första kurstillfället får du ett PM med mer info.

OBS - Var noga med att du skriver rätt e-postadress, all kommunikation sker med e-post. Kolla skräpposten om du inte får mailen.

Bindande anmälan:

Du kan avboka kursen och få tillbaka avgiften fram till 14 dagar innan kursen startar, därefter kan du endast få tillbaka avgiften om du visar intyg på sjukdom (din eller hundens) eller om vi kan fylla platsen med en reserv.

Antal deltagare:

Max 8 ekipage (minst 4 för att starta kursen). Om en förare vill gå med två hundar räknas det som två ekipage.

Kursen har två instruktörer. Det innebär att varje instruktör har max fyra deltagare så att varje deltagare kan få individuell hjälp.

BOKA

Plats:

Öjavägen 4 - Eniro

 

Extern webbsida